WPG verkoopt VI aan Digital Enterprises

WPG verkoopt VI aan Digital Enterprises

WPG Uitgevers heeft bekendgemaakt dat het Voetbal International verkoopt aan Digital Enterprises (DE), een techbedrijf dat zich met Voetbalprimeur.nl al op de sport richt. WPG Uitgevers verwacht dat door de verkoop VI verder groeit “door nog betere verspreiding van de hoge kwaliteit voetbalcontent, een groter (online) bereik en meer zichtbaarheid. De nieuwe eigenaar Digital Enterprises maakt zich hard voor een duurzame toekomst voor VI, inclusief sterke garanties voor de werknemers.”

Ian Rooker, CFO van WPG Uitgevers: “Voetbal International is al sinds 1965 onderdeel van WPG Uitgevers. We hebben zorgvuldig gezocht naar een ondernemende nieuwe eigenaar mét kennis van voetbal waar de bijzondere expertise van VI tot zijn volle recht komt”. WPG CEO Patrick Swart vervolgt: “Het enthousiasme en de gedrevenheid van Digital Enterprises gaven de doorslag. Zij bieden een enorm bereik en investeren in de verdere groei van VI. De afgelopen maanden is er voortdurend overleg geweest met de het team van VI en deze overeenkomst doet recht aan hun wensen. Digital Enterprises geeft ijzersterke jarenlange garanties aan alle werknemers en wil hard vooruit met VI. Dit nieuwe avontuur maakt Voetbal International groter en sterker. We zijn blij dat als WPG te faciliteren.”

Het personeel is het daar absoluut niet mee eens en overweegt juridische stappen tegen de directie van WPG, meldt het AD. Het belangrijkste punt van zorg is dat DE in hun ogen geen affiniteit en ervaring heeft met het uitgeven van bladen. Zowel de redactieraad, de ondernemingsraad als het managementteam hebben eerder al verklaard tegen overname door DE te zijn. Daarnaast zou WPG niet de juiste procedure hebben gevolgd.