De Kampioen verschijnt met twaalf verschillende covers

De Kampioen verschijnt met twaalf verschillende covers

Deze zomer verschijnt de Kampioen met twaalf verschillende covers, één per provincie. De foto’s zijn gemaakt door lezers die hebben meegedaan aan een wedstrijd om het meest fotogenieke plekje van hun provincie te fotograferen.

Naast mobiliteit is de promotie van Nederland als vakantieland een van de terugkerende thema’s van het magazine. Dat is dan ook de reden achter de oproep en de twaalf covers: Nederlanders de schoonheid van hun eigen land laten zien. In plaats van de wereld in te trekken op zoek naar de mooiste plekjes en de ultieme beleving, kan schoonheid gewoon om de hoek gevonden worden, legt de ANWB uit.

“Aan de inzendingen kun je goed zien waar we trots op zijn in Nederland”, aldus hoofdredacteur Bert Gorissen. “De glooiende heuvels in het zuiden van Limburg, de bollenvelden in Noord-Holland, de kleurrijke heide in Gelderland, de golven van de Noordzee op het Zeeuwse strand, maar ook het vestingdorp Bourtange, dat schitterend gefotografeerd werd met een drone.”

De Kampioen is nog steeds het grootste magazine met de hoogste oplage van Nederland (ruim drie miljoen exemplaren). De Kampioen zag in 1885 voor het eerst het levenslicht.