NRC gaat door met dagelijkse podcast

NRC gaat door met dagelijkse podcast

De dagelijkst podcast NRC Vandaag trekt gemiddeld 15.000 luisteraars per dag. De podcast trekt een jong publiek – een gewilde doelgroep – en mensen luisteren tijdens het hardlopen of koken, op de sportschool, in de auto. Dat zijn volgens NRC genoeg redenen om ermee door te gaan.

NRC Vandaag is sinds drie maanden te beluisteren. Daarnaast maakt NRC al langer wekelijkse podcasts, zoals Onbehaarde Apen (wetenschap) en Haagse Zaken (politiek). “Met de podcast is een instrument toegevoegd aan het repertoire (krant, site, apps, nieuwsbrieven) waarmee NRC ook nieuwe lezers probeert te bereiken. Het idee is, kort maar krachtig: elke werkdag het verhaal van de dag in twintig minuten audio. Als model diende de succesvolle podcast The Daily van The New York Times."

De podcast wordt gemaakt door een vaste presentator, redacteur Thomas Rueb, en een zeskoppig team van freelance producers en editors. De verhalen in de podcast moeten “luisteraars door de ogen van de journalist laten meekijken, en doen begrijpen of voelen waarom iets belangrijk is”, volgens Rueb. “De podcast moet geen radio-interview zijn, of een groepsgesprek, maar een vertelling.”