Uitgeverij Deviant valt ook internationaal in de prijzen

Uitgeverij Deviant valt ook internationaal in de prijzen

Niet alleen Blink maar ook Deviant viel in de prijzen bij de internationale Comenius Awards. De innovatieve online mbo-taalmethode Starttaal in Studiereader en het rekenprogramma Startrekenen Instap Online van Uitgeverij Deviant hebben beide een Comenius EduMedia Zegel gewonnen.

Deze internationale onderwijsprijzen werden  in Berlijn toegekend aan innovatieve onderwijsproducten met grote didactische waarde.

Starttaal in Studiereader: overzicht, afwisseling en samenwerking
In Starttaal in Studiereader worden de theorie en opdrachten uit de leerwerkboeken van de mbo-methode Starttaal in een online en interactieve vorm aangeboden. Studenten beschikken met Starttaal in Studiereader over handige hulpmiddelen, zoals uitlegvideo’s, mogelijkheden om online samen te werken, peerfeedback te geven en tools om zelf vragen na te kijken. Het docentenportaal geeft docenten overzicht en inzicht in de voortgang van hun studenten.

Startrekenen Instap Online: rekenen tot 100 in interactieve games
Leerlingen in het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs werken vaak met methodes geschreven voor de basisschool. Het oefenprogramma Startrekenen Instap Online is ontwikkeld voor leerlingen van 12 jaar en ouder en sluit daarmee beter aan bij de belevingswereld van deze leerlingen. In Startrekenen Instap Online krijgen leerlingen geen toetsen of cijfers, maar worden ze in interactieve games gemotiveerd om te blijven oefenen. Doordat de opdrachten zich aanpassen aan het niveau van de gegeven antwoorden, oefenen leerlingen altijd op hun eigen niveau. Maken leerlingen een oefening vaker, dan worden ze beloond met een online medaille. Docenten hebben altijd inzicht in het rekenniveau van hun leerlingen en zien bij welke opdrachten hulp nodig is.