KLM geeft reisadvies op maat via Amazon Alexa

KLM geeft reisadvies op maat via Amazon Alexa

Spraaktechnologie is absoluut 'the next big thing'. Voor uitgevers is het vaak nog zoeken naar relevante toepassingen. Zo nu en dan signaleert inct interessante cases die ter inspiratie kunnen dienen. Vandaag: KLM

KLM biedt als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld een inspiratieservice op de slimme speaker Amazon Alexa. In een gesprek met KLM’s bot krijgen klanten advies over toepasselijke reisbestemmingen. Hierbij worden beeld en gesproken tekst gecombineerd en krijgt de gebruiker ook direct de prijs van het vliegticket te horen.

Met ingang van 26 juni kunnen alle Alexa-gebruikers spraakgestuurd op zoek gaan naar de meest geschikte KLM-bestemming. KLM’s ‘Travel Guide’ geeft inspiratie en een persoonlijk advies op basis van de vluchtduur, budget, reisdata en thema’s als stedenreis of strand. KLM geeft vervolgens de bestemmingen die hier het beste bij passen, inclusief de prijs van het vliegticket en een korte beschrijving.

De nieuwe KLM-service werkt op alle speakers met Alexa als besturingssysteem, met of zonder beeldscherm. Alexa is nog niet in het Nederlands beschikbaar, vandaar dat de service Engelstalig is.

Een uitgever moet toch met dit soort techniek de reiziger naar bijvoorbeeld de juiste toeristische informatie kunnen leiden…

 

Foto: Asivechowdhury via WikiPedia