Audiodienst Bookbeat breidt uit naar 24 landen, waaronder Nederland

Audiodienst Bookbeat breidt uit naar 24 landen, waaronder Nederland

Na Storytel is er weer een Scandinavische streamingdienst die ook hier de markt voor audioboeken wil betreden: Bookbeat. Na Zweden en Finland in 2016 en Duitsland en de UK een paar maanden later, staat nu een uitrol in 24 landen klaar.

Voorbeelden van de nieuwe landen zijn onder meer Spanje, Italië, Denemarken, Polen en Nederland. In totaal is BookBeat nu beschikbaar in 28 landen.

"Wij geloven dat het audioboek een van de snelstgroeiende digitale media in Europa kan worden. Ons doel is om uiteindelijk de grootste Europese streamingdienst voor audioboeken te worden ", zegt Niclas Sandin, CEO van BookBeat.

In totaal zal Bookbeat nu beschikbaar zijn in 28 landen. In de meeste landen zullen er al meer dan 50.000 audio- en e-boeken beschikbaar zijn. Het grootste deel van de catalogus van Bookbeat zal in het Engels zijn, maar in verschillende landen zal het aanbod worden aangevuld met boeken in de lokale taal.

BookBeat is van plan om de catalogus in elke land uit te breiden in samenwerking met lokale uitgevers. Aanvankelijk zullen de nieuwe markten voornamelijk worden ontwikkeld vanuit het hoofdkantoor in Zweden en zal de dienst in het Engels worden aangeboden. Wel zal men streven om in ieder land een lokaal team te gaan opzetten

"De lancering is mogelijk dankzij ons fantastische team dat een platform ontwikkelt heeft dat gemakkelijk kan worden opgeschaald, maar ook lokaal en individueel kan worden aangepast. Op alle markten ontvangen gebruikers lokaal aangepaste en algoritme-gecontroleerde aanbevelingslijsten op basis van welke boeken populair zijn in die markt", zegt Niclas Sandin.