Sdu start iPad-pilot onder rechters

Sdu start iPad-pilot onder rechters


De laatste wetswijzigingen, jurisprudentie en actuele ontwikkelingen; tot al deze informatie willen rechters en juridische medewerkers voor de voorbereiding van een zaak graag zo snel mogelijk toegang hebben. Tijdens de pilot van drie maanden worden diverse online applicaties van verschillende uitgevers getest. De testpersonen hebben toegang tot bijvoorbeeld juridische databases, innovatieve zoeksystemen en een automatische e-mailattendering.

Naar verwachting zal het gebruik van de online applicaties met toegankelijke en op maat gesneden informatie betekenen dat betrokkenen minder tijd kwijt zijn aan het verzamelen van de juiste informatie. Dit kan tot gevolg hebben dat de doorlooptijd van rechtszaken korter zal zijn.

Slimme inzet van mobiel werken
Marina Diakonova, bibliothecaris van Rechtbank Haarlem: "Vaak moeten wij overal informatie vandaan halen. Natuurlijk kom je met online research heel ver, maar de ervaring leert dat daar ook veel tijd in gaat zitten. Ik denk dat deze pilot laat zien dat door de slimme inzet van mobiel werken met bijbehorende applicaties het werk veel efficiënter kan plaatsvinden."
Arno Agema, bibliothecaris van gerechtshof Leeuwarden voegt hier aan toe: "Niet alleen wij hebben profijt van efficiënter werken maar vooral de maatschappij; hoe korter het werk blijft wachten, hoe korter de doorlooptijd is."

Sandra Kroon, Directeur business unit Legal & Tax bij Sdu Uitgevers: "Pilots en klantgesprekken zijn voor ons als Sdu Uitgevers zeer belangrijk. Een pilot als deze geeft de klant en ons als Sdu Uitgevers inzicht in het werkproces en het gebruik van informatie. Dit in combinatie met de nieuwste technologische middelen. Op deze manier zijn wij steeds vaker in staat om producten en diensten te leveren waarvan de vorm en inhoud in samenspraak met de klant tot stand zijn gekomen. En daarmee naadloos aansluit bij het werkproces van onze klanten."