Persgroep en E-Drivers gaan content delen

Persgroep en E-Drivers gaan content delen

Het partnerschap bestaat uit het delen van kennis en content. AutoTrack, het advertentieplatform voor nieuwe en tweedehands auto’s, levert dagelijks het verse aanbod te koop staande elektrische auto’s aan e-Drivers.com. AD Auto krijgt de beschikking over content van e-Drivers.com, zowel nieuwsberichten, video’s als de bekende e-Colleges.

E-Drivers.com, het platform voor e-Mobility, is op 22 oktober 2018 live gegaan en trekt nu al meer dan 400.000 unieke bezoeken per maand. Met een sterk toenemende interesse van de consument voor e-Mobility, Haagse regelgeving die de aanschaf en het rijden van een elektrische auto stimuleert en een forse toename van het aantal (beter betaalbare) EV’s, staan alle seinen voor e-Drivers.com op groen.

Werner Budding, mede-initiator van e-Drivers.com: “Een bevestiging dat we met e-Drivers.com de juiste richting zijn ingeslagen, krijgen we van de Persgroep. Met het grote mediaconcern, waar titels als Algemeen Dagblad, Trouw, Volkskrant, Qmusic, AD.nl, AutoTrack en een groot aantal regionale dagbladen bij horen, is e-Drivers.com een samenwerking aangegaan. Dit resulteert in het delen van kennis en content uitwisseling. Zo zullen de e-Drivers e-Colleges, de bekende studiogesprekken waarin EV-vraagstukken het onderwerp zijn, op o.a. AD.nl Auto en de regionale dagbladen in een speciaal elektrisch rijden dossier worden gepubliceerd. Net als de video’s van beursverslagen en nieuwe elektrische auto’s. Op e-Drivers.com is de tool e-occasions per direct actief. Hier zijn alle gebruikte elektrische auto’s te vinden. Het grote aanbod is afkomstig van AutoTrack, dat onderdeel uitmaakt van de Persgroep.”

Op het platform e-Drivers.com is dagelijks nieuws te vinden over elektrische auto’s en de wereld daar omheen. Een zeer populaire tool is de ‘e-Drivers check’ waarin alle kosten van een elektrische auto worden vergeleken met die van een brandstof- en hybride-auto. e-Drivers.com is niet alleen informatief, ook de autoliefhebber vindt er boeiende EV-gerelateerde informatie in tekst en video.

Niek Schenk, content director automotive van de Persgroep Nederland: “Hoewel het elektrisch rijden op dit moment nog maar een kleine rol speelt, zal het de komende jaren een hoofdrol spelen in de mobiliteit. Met onder meer de autoredactie van het AD en ons automobiliteitsplatform AutoTrack volgen we de ontwikkelingen op de voet en willen we de particuliere en zakelijke rijder zo veel en zo goed mogelijk informeren en adviseren. De uitwisseling van artikelen en video’s met e-Drivers.com helpt daaraan mee.’’

e-Missie

e-Drivers.com is een onafhankelijk platform dat particuliere en zakelijke rijders op een vernieuwende wijze informeert over de mogelijkheden van elektrisch rijden. Dit doen zij door middel van educatieve e-colleges, het laatste e-nieuws, reviews, video’s, e-tests en diverse e-reportages. e-Drivers informeert en adviseert deze rijders en beantwoordt de vele vragen rondom e-mobility met als doel elektrisch rijden verder te promoten en te stimuleren.

e-Drivers.com betrekt de gehele e-industrie bij ons platform omdat het gelooft dat het delen van kennis en het bundelen van krachten uiteindelijk zal leiden tot een versneld e-klimaat en een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. Alle informatie op e-Drivers.com is voor iedereen vrij toegankelijk en beschikbaar.