De Audioroman is meer dan een luisterboek

De Audioroman is meer dan een luisterboek

In aansluiting op de derde Week van het Luisterboek komt een nieuw type luisterboek uit: De Audioroman. Een luisterbeleving in woord en muziek, die claimt geheel anders te zijn dan een regulier luisterboek. 

De Audioroman is ontwikkeld en uitgegeven door schrijver Onno te Rijdt. het boek is te streamen via, of te downloaden op, telefoon, tablet of desktop middels enkele muisklikken. Na zijn debuut Ciao, Padua! publiceerde Te Rijdt bij uitgeverij Podium vier succesvolle romans, waaronder het voor de Gouden Strop genomineerde Het spel en de cultroman Mores, over een corporaal studentenhuis. Naast schrijven maakt Te Rijdt muziek. Zo kwam hij op het idee om deze twee kunstvormen aan elkaar te koppelen.

Het resultaat werd een nieuw type boek: de Audioroman. "De ingesproken passages van de Audioroman Upbeat worden afgewisseld met muziekstukken. De meeste daarvan zijn eigen composities en voor andere heb ik royaltyvrije loops gebruikt. De muziek begeleidt of ondersteunt de tekst niet alleen, ze gaat ook verder waar het gesproken woord stopt. Dan verklankt ze gebeurtenissen of emoties, en geeft niet zelden een humoristische draai aan het geheel. Uit reacties van meeluisteraars merkte ik dat dit een flinke meerwaarde gaf. Het levert een ander soort beleving dan een gedrukt boek of een normaal luisterboek. Het resultaat is dan ook een muzikale achtbaan met onder meer pop en rock, bluegrass, klassieke muziek, dance, en parodieën op of hommages aan spaghettiwestern- en oude filmsoundtracks, jaren zeventig politieserie- en softpornomuziek en horrormuziekclichés."

De Audioroman Upbeat is aan te schaffen via www.onnoterijdt.nl. Direct na de aankoop ontvangt de koper een activatiecode. In de QFM luisterapp (via de Apple Store of Google Play Store) wordt de unieke activatiecode ingevuld en kan er direct geluisterd worden naar de Audioroman Upbeat. Ongeacht welk apparaat wordt gebruikt. Upbeat is ook in de boekhandel verkrijgbaar (ISBN: 978-90-9031653-6). De prijs is dan € 13,95, inclusief een gesealde digipack met daarin een bookcard met de activeringscode.