Parool vernieuwt digitaal om 'online smaakmaker' te zijn

Parool vernieuwt digitaal om 'online smaakmaker' te zijn

Het Parool gaat zich online flink ontwikkelen: een nieuwe site, een digitale tabletversie van de krant en een app moeten zorgen dat de krant online een smaakmaker wordt.

De vernieuwingen worden in een hoofdredactioneel van Ronald Ockhuysen nader toegelicht: 

"Deze vernieuwde site, met meer ruimte voor video, podcasts en fotoseries, biedt de mogelijkheid ons werk zo goed mogelijk te presenteren. In een nieuwe vormgeving die past binnen onze traditie waarvan urgentie, toegankelijkheid en creativiteit de pijlers zijn. Het Parool, in 2017 en 2018 verkozen tot de mooiste krant van de wereld, is nu ook online een smaakmaker."

De vernieuwing reikt verder dan de site. Vanaf 7 mei kunt u een nieuwe variant van Het Parool downloaden, die voldoet aan alle normen van deze tijd: de Digitale Editie op tablet. Die verschijnt ’s middags om vijf uur en bevat alles wat in de papieren krant staat, maar met de voordelen van digitale journalistiek: video, fotoreeksen, podcasts en links naar andere artikelen.

De Digitale Editie is de krant van de toekomst. Omdat hierin de vertrouwde, papieren wereld een pact sluit met de kwaliteiten van de digitale wereld. Zo kunt u – als abonnee – de Digitale Editie altijd en overal downloaden en ook nieuw: deze Digitale Editie wordt, als het nieuws zich ontwikkelt, door de redactie aangepast.

Een kwaliteit van de papieren krant is dat hij een begin en een eind heeft; de redactie biedt u een pakket verhalen dat gelezen moet worden om goed geïnformeerd te blijven. Deze leeservaring – kort gezegd: de belangrijkste en fijnste stukken op een presenteerblaadje – geldt ook voor de Digitale Editie; u bladert, met uw eigen voorkeuren als kompas, door de onderwerpen die de redactie heeft geselecteerd. De Digitale Editie is in eerste instantie alleen op tablet te lezen. Het grotere scherm leent zich het best voor deze leeservaring. 

Mobiele nieuwsapp
Daarbij blijft het niet. Ook Het Parool 24/7, de nieuwsapp voor de mobiele telefoon, ziet er vanaf 7 mei anders uit. De smartphone heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een nieuwsbron op zakformaat en met de nieuwe app heeft u het allerlaatste nieuws altijd binnen handbereik."