Spreekbuis gaat crowdfunden om content 'betaald' te krijgen

Spreekbuis gaat crowdfunden om content 'betaald' te krijgen

Het platform Spreekbuis.nl, een website met nieuws en achtergronden over de Radio en TV wereld, start met crowdfunding. Hiervoor gaat de mediasite een samenwerking aan met het Nederlandse crowdfundingplatform BackMe.

Uitgever Richard Otto: "Spreekbuis.nl is een platform voor én door mediaprofessionals. Naast onze advertentiemogelijkheden, partnership-propositie bieden wij nu ook de mogelijkheid voor lezers onze journalistieke activiteiten te ondersteunen."

Met crowdfunding worden de journalistieke activiteiten ondersteund en kan de ondersteuner (afhankelijk van de bijdrage) ook eind dit jaar het Spreekbuis Jaarboek 2019 ontvangen. Spreekbuis wil met BackMe experimenteren met nieuwe businessmodellen.

BackMe is het Nederlandse alternatief op Patreon uit de Verenigde Staten. Het crowdfundingplatform richt zich op ondersteuning van uitgevers, online radiomakers en podcasters.

Deze maand wordt het platform officieel gelanceerd. Diverse partijen, waaronder DiabTV, Café Weltschmerz, Echte Jan (Jan Roos), Marijn Poels Films, Syb Wynia, 99Woorden (Jan Dijkgraaf), De Gaykrant, Meneren, De Winter Information Solutions en Ebru Umar gaan dit Nederlandse crowdfunding-platform voor hun journalistieke activiteiten inzetten.