The Learning Network verliest kort geding

The Learning Network verliest kort geding

The Learning Network (TLN), voorheen Van Dijk Educatie, heeft het kort geding over de aanbesteding van digitaal lesmateriaal verloren van Stichting Carmelcollege. Deze koepel van middelbare scholen, met vijftig vestigingen verspreid over Nederland, wil meer digitaal lesmateriaal gebruiken en minder papieren boeken.

De opdracht voor het lesmateriaal heeft het Carmelcollege aanbesteed. Uitgevers ThiemeMeulenhoff, Malmberg en Noordhoff hebben de belangrijkste opdrachten gekregen. TLN Heeft die aanbesteding bij de rechter aangevochten.

De school werkt al langer met een combinatie van papier en digitaal, maar kon niet langer uit de voeten met de vaste manier waarop TLN de pakketten samenstelt. Docenten en leerlingen hebben nu meer vrijheid om lessen naar behoefte samen te stellen en daarbij materiaal voor verschillende lesjaren, aangekocht en zelfontwikkeld materiaal te combineren. Om hiervoor geld vrij te maken heeft het TLN als distribiteur willen omzeilen. Het Carmelcollege hoopt na deze uitspraak scholen en uitgevers nauwer gaan samenwerken.

TLN laat weten dat niet tegen digitaal lesmateriaal en andere vernieuwing te zijn, maar bezwaar te hebben tegen de manier waarop de aanbesteding is verlopen.