Apple presenteert eigen mediaportalen

Apple presenteert eigen mediaportalen

Apple heeft dit keer geen nieuwe hardware aangekondigd, maar een aantal mediadiensten: Apple TV+, Apple Channels, Apple News + en Arcade.

Apple Channels is een onderdeel van Apple TV. Het is een abonnementsdienst voor het bekijken van streaming video. Channels wordt eerst in de VS geïntroduceerd, waar abonnees kunnen kijken naar content van HBO, Showtime en Starz. Ook gaat Apple unieke content laten ontwikkelen voor Apple TV +. Een reeks bekende showbiz-Amerikanen hebben hun support uitgesproken, waaronder Steven Spielberg, Oprah Winfrey en Jennifer Aniston. Deze content komt later dit jaar beschikbaar in honderd landen. De kans is groot – maar het is nog niet officieel – dat Nederland daar bij zit.

Apple News+ is een digitale kiosk. In de VS bevat de dienst zo’n driehonderd tijdschriften en enkele kranten. Het is een abonnementsdienst en daarmee eerder vergelijkbaar met Leeslounge (voorheen Bliyoo) dan met Blendle. Een abonnement kost $ 9,99 per maand. Ook deze dienst is vooralsnog alleen in de VS en Canada beschikbaar, maar de verwachting is dat Nederland dit najaar volgt.

Ook voor gamers heeft Apple een eigen versie van een bestaande dienst gepresenteerd: Arcade. Dat bevat een honderdtal exclusieve games voor de iPhone, iPad, Mac of Apple TV.