Hoofdredacteur VI wordt lid van technische staf bondscoach VAE

Hoofdredacteur VI wordt lid van technische staf bondscoach VAE

Hoofdredacteur van VI, Taco van den Velde, verruilt zijn journalistieke positie voor een baan in d evoetbalpraktijk. HIj gaat deel uitmaken van de technische staf van Bert van Marwijk, die eerder deze week werd aangesteld als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten.

Voor Van den Velde betekent dat tevens een einde aan een dienstverband van 23 jaar bij Voetbal International. Sinds eind 2017 maakte de journalist deel uit van de hoofdredactie.

"Taco is jarenlang een van de toonaangevende gezichten van VI geweest en leverde de afgelopen periode een belangrijke bijdrage in het toekomstbestendig maken van ons mediamerk", zegt VI-hoofdredacteur Peter Wekking. "Wij betreuren zijn vertrek, maar begrijpen waarom hij kiest voor deze carrièremove en wensen hem daarbij alle succes. We hopen hem en Bert van Marwijk terug te zien op het WK van 2022."
Eerder werkte Van den Velde al met Van Marwijk samen bij de nationale bonden van Saoedi-Arabië en Australië. Met The Socceroos namen ze deel aan het WK van afgelopen zomer in Rusland.