RTL gaat vooral inzetten op streaming video

RTL gaat vooral inzetten op streaming video

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2018, die trouwens erg positief waren, kondigde de RTL Groep aan vooral verder te gaan inzetten op streaming video. 

RTL haalde in 2018 een mooi resultaat: een recordomzet van 6,5 miljard euro. De inkomsten uit digitale activiteiten groeide met 19,2 procent naar 985 miljoen euro. De NEderlandse divisie deed het daarbij ook goed. Naast de verbeterde advertentiemarkt stegen de inkomsten uit streamingdienst Videoland en digitale activiteiten.

Sven Sauvé, CEO RTL Nederland over de jaarcijfers 2018:

"Vorig jaar stond in het teken van onze nieuwe Fancentric strategie, investeringen in onze digitale activiteiten en de herstructurering van de organisatie. Onze koers is glashelder en onze organisatie is er ook op ingericht: we zetten onze fans bij alles wat we doen op nummer 1. Op tv én online. Dat kijkers minder tv kijken is een feit. Gelukkig hebben wij met Videoland in een vroeg stadium geïnvesteerd in video on demand, waardoor de Nederlandse kijker een uitstekend lokaal alternatief heeft voor de grote internationale VOD-partijen. De groei van het aantal abonnees met 135% bewijst dat. Om de kijkbeleving leuker en makkelijker te maken op elk platform gaan we ook nog eens tientallen miljoenen extra investeren in nieuwe lokale content en technische innovatie."