BNR organiseert de 2e editie Dutch Podcast Awards

BNR organiseert de 2e editie Dutch Podcast Awards

Na een succesvolle eerste editie in 2018 organiseert BNR voor de tweede keer de Dutch Podcast Awards. De uitreiking vindt plaats op donderdag 6 juni 2019 in mediacafé Dauphine, waar de awards worden uitgereikt aan de beste podcastmakers van Nederland. De vakjury én het publiek bepalen welke podcast De Beste Podcast van Nederland wordt.

De Dutch Podcast Awards zijn er om een podium aan de podcast-makers te bieden en het succes van het fenomeen podcast te vieren. Anno 2019 luistert bijna twintig procent van de Nederlanders naar podcasts en dit percentage stijgt de laatste jaren hard. Met de Dutch Podcast Awards wil BNR het medium en vooral de vele makers een extra stimulans geven. Grote winnaar van 2018 was de VPRO podcastserie Bob, gemaakt door audiocollectief Schik.

Vakjury
De vakjury is samen met het publiek bepalend voor de uitslag. De juryvoorzitter van 2019 is Michiel Veenstra (programmadirecteur Kink en winnaar Beste Host 2018). De overige juryleden, allen vertegenwoordigers van media, omroepen en uitgeverijen, worden later bekendgemaakt.

Van longlist naar shortlist
De opzet van de Dutch Podcast Awards 2019 is hetzelfde als bij de eerste editie: in de longlist-fase worden alle podcastliefhebbers opgeroepen hun favoriete podcasts te nomineren. Begin mei wordt de shortlist bekendgemaakt en kan het publiek op de genomineerden stemmen per categorie. De longlist wordt medio maart geopend. Meer informatie is te vinden op www.podcastawards.nl