Nederland proeftuin voor streaming dienst Disney

Nederland proeftuin voor streaming dienst Disney

Het streaming platform van Disney, Disney+, wordt waarschijnlijk als eerste uitgerold in Nederland. De test hier is bedoeld om alle technische zaken te perfectioneren.

De streaming dienst, die al een tijd is aangekondigd, wordt in april officieel gepresenteerd in de USA. De definitieve lancering zou eind van dit jaar zijn. Ergens in die periode wil Disney het platform testen en alle technische zaken perfectioneren. Het lijkt erop dat Nederland daar de proeftuin voor zal zijn.

Disney wil dat bij de lancering alles tot in perfectie werkt, zeker omdat deze dienst de eerste streaming dienst van een traditioneel mediabedrijf is, dat daar mee de concurrentie wil aangaan met Netflix en Amazon. Een eerdere poging, Disney Life, werd in 2015 uitgerold in de UK en kreeg te maken met technische problemen: dat wil het bedrijf niet nog een keer meemaken.

Disney is in de USA ook nog aan het nadenken over de distributie. Er zijn potentieel twee mogelijkheden: de eerste is het aanbieden in het pakket van de kabel, dat als voordeel heeft dat de kabelbedrijven het minder als een directe concurrent zullen zien, de tweede wijze is het direct aanbieden dat als voordeel heeft dat Disney direct contact met zijn klanten kan onderhouden zonder dat er een partij tussen zit. Daarnaast is er natuurlijk nog de mogelijkheid om het via de bestaande streaming diensten aan te bieden, Apple staat op het punt om zo'n dienst te gaan aanbieden.