Belgie schaft btw op digitale kranten af

Belgie schaft btw op digitale kranten af

De regering van België is van plan om de btw op digitale kranten en tijdschriften op het nul-tarief te zetten. Minister van Financiën Alexander De Croo heeft dat aangekondigd. Ook het btw-tarief op e-books wordt in het wetsvoorstel verlaagd: van 21 naar 6 procent.

Op deze manier worden de tarieven van de digitale en papieren publicaties gelijkgeschakeld. Voor kranten en tijdschriften die minder dan 48 keer per jaar verschijnen, boeken, kleurboeken en muziekpartituren blijft het btw-tarief 6%, zowel voor papier als digitaal.

"Het hoge btw-tarief op digitale publicaties is een re­lict uit het verleden. Door aan de huidige btw-discriminatie een einde te maken en e-publicaties als papier te behandelen, geven we de sector een flinke boost en zijn we in overeenstemming met de Europese wetgeving", zegt minister De Croo. "We leven in een digitaal tijdperk. Alles gebeurt online en elektronisch. Het is daarom belangrijk dat de wetgeving die trend volgt en niet achterop blijft hinken", stelt minister van Digitale Agenda Philippe De Backer.