ANP Hoofdredacteur Marcel van Lingen stapt over naar Talpa

ANP Hoofdredacteur Marcel van Lingen stapt over naar Talpa

Hoofdredacteur en mediadirecteur van het ANP, Marcel van Lingen, stapt over naar Talpa Network. Hij is per 1 april benoemd tot directeur journalistiek van Talpa Network. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de journalistieke content van Talpa.

Van Lingen werd in 2011 hoofdredacteur van het ANP. Sinds 2014 is hij eveneens lid van de ANP-directie. "Marcel heeft het ANP door een moeilijke periode geloodst, waarin onze klanten het zwaar hadden. Contracten en journalistieke producties stonden onder druk”, zegt algemeen directeur Martijn Bennis. "Inmiddels is de basis gelegd voor een duurzame continuering van het persbureau”, aldus Bennis. Het ANP gaat op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur.

Van Lingen gaat Talpa journalistiek helpen uitbouwen met digitale technieken als basis. De huidige functies van Van Lingen worden voorlopig waargenomen door de overige leden van de directie en hoofdredactie van het ANP.

Nieuwe CFO

Jet Roos wordt de nieuwe CFO van Talpa Network. Op 18 maart treedt zij toe tot de Raad van Bestuur van het mediatech bedrijf dat John de Mol ruim een jaar geleden lanceerde.

Roos komt over van e-commerce bedrijf eBay, waar zij behalve CFO van eBay Classifieds Group Benelux (Marktplaats, 2ehands) tijdelijk ook acting CEO van dit onderdeel was.