RELX had goed jaar

RELX had goed jaar

RELX, het voormalige Reed Elsevier, heeft 2018 afgesloten met een stijging in omzet en winst. Het bedrijf dat tegenwoordig zijn hoofdkantoor heeft in Londen voorziet geen grote problemen in 2019 door Brexit.

De omzet steeg in 2018 met 4% terwijl de winst zelfs toenam met 6%. Dit zijn resultaten zoals verwacht.  RELX heeft een belangrijk jaar achter de rug, waarin het bedrijf koos voor een eenvoudiger structuur met de hoofdzetel in Londen. Dit jaar publiceerde het concern dan ook voor het eerst de jaarcijfers in Engels Ponden. Het concern blijft echter nog wel binnen de AEX.

Doordat het bedrijf op meerdere markten opereert en het daardoor ook met veel verschillende regelgevingen te maken heeft, verwacht men niet dat Brexit een grote impact zal hebben.

Voor 2019 verwacht het bedrijf zich voornamelijk te richten op een organische groei en dat de resultaten qua omzet en groei vergelijkbaar zullen zijn met 2018.

 

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de achtergronden over bv RELX of bedrijfsnieuws, ga dan naar mijn inct en voeg de tag toe aan je persoonlijke nieuwspagina: dan zie je in één oogopslag alle berichten die we plaatsen over dit onderwerp.

Mijn inct is alleen beschikbaar voor leden! Nog geen lid: klik hier om je aan te melden.