McDonald's gaat aan leesbevordering doen

McDonald's gaat aan leesbevordering doen


In totaal zullen er twaalf verschillende boekjes worden uitgebracht, met iedere maand twee nieuwe exemplaren. De boekjes zijn speciaal voor McDonald’s geschreven door kinderboekenschrijfster Cressida Cowell. Zij is bekend van de boekenserie ‘Hoe tem je een draak’. In 1998 verscheen haar eerste prentenboek. Hierna maakte ze nog meer prentenboeken. In 2002 ging ze boeken schrijven voor oudere kinderen. Daarbij gebruikte ze de verhalen die ze als kind over Vikingen en draken schreef als inspiratie. 
De nieuwe McDonald's-reeks gaat over twee tweelingen die samen met hun ouders terechtkomen in de tijd van de dinosauriërs.

Het is niet de eerste keer dat McDonalds zich richt op leesbevordering. In 2013 introduceerde de fastfood-keten al gratis digitale, interactieve kinderboeken bij ieder Happy Meal. Die actie werd  in 38 Europese landen gelanceerd. "Met deze digitale boeken leveren we op speelse wijze een educatieve bijdrage en stimuleren we kinderen om te lezen". Eenzelfde overweging lijkt ten grondslag te liggen aan deze nieuwe actie, waarbij het 'papieren boek' centraal staat