Blink wint met Saga de NOT Innovatie Awards juryprijs

Blink wint met Saga de NOT Innovatie Awards juryprijs


De jury: "Wij hebben voor jullie gekozen omdat bij Saga de leerlingen eerst aan de bak moeten en dán pas de docenten. Dat vinden we innovatief."
 
Firien Dubben, uitgever van Saga: "We zijn erg trots op deze erkenning. Het is een compliment voor alle docenten en leerlingen die de afgelopen jaren hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van Saga. Achterin hun klassen keken we mee naar wat er wel en niet werkte in de lessen. Zo gaven zij ons de mogelijkheid om de Saga-lesmodules te verbeteren en te laten werken voor zowel de docent als de leerlingen. Het is fantastisch om te zien wat er op deze scholen gebeurt. Daarnaast is de prijs voor ons team een stimulans om activerende didactiek in het onderwijs te blijven stimuleren." 
 
Saga won eerder al een Comenius EduMedia Medaille, een Europese prijs voor innovatieve educatieve producten.
 
Saga
In een snel veranderende wereld willen docenten leerlingen kritisch leren denken. Ze willen dat hun leerlingen verbanden zien en oorzaak en gevolg herkennen. Dat ze begrijpen waarom geschiedenis niet op zichzelf staat, maar alles te maken heeft met de wereld van nu én die van de toekomst.
 
Saga kan docenten helpen die doelen te bereiken. Met lesmodules in combinatie met nascholingsdagen biedt Saga inspiratie en wil Saga een nieuwsgierige houding stimuleren. Bij de leerlingen én bij je docent. In het klaslokaal en daarbuiten. De nascholing en modules van Saga zijn ontwikkeld voor en door mensen met liefde voor het vak geschiedenis.