Alcarta Online wint NOT Innovatie Award 2019

Alcarta Online wint  NOT Innovatie Award 2019


Alcarta is de nieuwe wereldatlas voor het aardrijkskundeonderwijs. Innovatieve uitgever ThiemeMeulenhoff bracht naast een gedrukte versie ook een online versie op de markt.. Inmiddels gebruiken bijna 13.000 leerlingen en docenten Alcarta online dagelijks in de les. De NOT is het grootste event voor onderwijzend Nederland en vindt van 22-26 januari 2019 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Google Earth
In Alcarta online zijn alle kaarten op computer en digitaal schoolbord in detail te bekijken binnen een persoonlijke werkomgeving. De online atlas is voorzien van praktische navigatie en bevat slimme koppelingen naar Google Streetview en Google Earth. Elke afzonderlijke kaart is te openen in Google Earth, waardoor deze zichtbaar wordt in de context van de wereld. Een redactie voorziet de kaarten regelmatig van aanvullende actuele content.

Met Alcarta doorbreekt ThiemeMeulenhoff het monopolie van De Grote Bosatlas in de schoolatlassenmarkt. Aan de nieuwe Nederlandse wereldatlas is ruim drie jaar gewerkt door een team van atlasspecialisten en cartografen. Naast inhoudelijke verbeteringen en een aantrekkelijke prijs, is de extra online versie voor veel scholen een reden om over te stappen op Alcarta.