Tipoprint wordt Global Printing Group

Tipoprint wordt Global Printing Group
Tipoprint bv is een samenwerking aangegaan met 6 drukkers, gevestigd in 3 landen. Estland, Letland en Litouwen. Dat heeft ook geleid tot een nieuwe naam: Global Printing Group

Laurens de Lange, directeur Tipoprint: "Onze focus ligt op de productie van boeken en magazines. De productie daarvan heeft altijd al plaatsgevonden in de Baltische staten en dus ook bij de leveranciers die we nu partners kunnen noemen. Anders dan nu werkten we toen als intermediair en waren we dus simpel gezegd ook klant bij die partijen.
Met ruim 1.000 boektitels in 2018 hebben we in die jaren wel een flink marktaandeel weten te bewerkstelligen. Dat is niet onopgemerkt gebleven, en zo is het idee ontstaan om de krachten van onze leveranciers te bundelen en gezamenlijk de Nederlandse markt verder te veroveren onder de naam “Tipoprint Global Printing Group". Onze groep omvat digitale, vellen offset, en rotatiedrukkers. Allen specialisten met de volledige afwerking in eigen huis.

Traditioneel gezien is het marktaandeel van deze partijen vooral groot in Scandinavië, en nu is Nederland dus aan de beurt.