ANP Zakelijk analyseert nieuws met AI

ANP Zakelijk analyseert nieuws met AI


De techniek van Media Distillery is volledig geïntegreerd in ANP 360+, de mediamonitoring tool ANP Zakelijk. Met ANP 360+ krijg je een compleet overzicht van berichtgeving rondom je organisatie, merk en branche in RTV, print, online, social media, inclusief het aanbod van ANP-redacties.

ANP Zakelijk publiceerde onlangs een whitepaper ‘De rol van artificial intelligence binnen het communicatievak en mediamonitoring’, waarin het belang van kunstmatige intelligentie voor bijvoorbeeld het efficiënt monitoren, analyseren en verwerken van grote hoeveelheden data werd onderschreven.

Edwin de Groot, Commercieel Manager van ANP Zakelijk, legt de keuze voor Media Distillery toe: “Het medialandschap verandert in snel tempo; de hoeveelheid beschikbare video en audio content is enorm toegenomen. Bij ANP Zakelijk was de behoefte aan een nieuwe strategie om met deze grote hoeveelheden data om te gaan. De software van Media Distillery is schaalbaar, ongekend snel en accuraat en past daarom perfect binnen ons productaanbod”.

Roland Sars, CEO van Media Distillery is verheugd met de samenwerking: “ANP is een begrip in Nederland en ik ben trots dat wij met ons product een bijdrage kunnen leveren aan de optimale dienstverlening die ANP Zakelijk nastreeft”.