BBNC Uitgevers neemt uitgeverij Kluitman over

BBNC Uitgevers neemt uitgeverij Kluitman over

De naam Kluitman blijft bestaan

Kluitman is bij het publiek de bekendste uitgeverij van Nederland met een breed scala aan sterke merken. Bijna iedereen is opgegroeid met de boeken van de Kameleon, Koen Kampioen, Kippenvel, Heksje Lilly en Bobbi, om nog maar niet te spreken van de talloze AVI-boeken waar kinderen mee leren lezen en klassiekers zoals Pietje Bell, Dik Trom en Kruimeltje. De naam Kluitman zal blijven bestaan en onder die naam zullen ook, net als in de afgelopen 154 jaar, gewoon de nieuwe kinder- en jeugdboeken blijven verschijnen.

Synergievoordelen

BBNC staat bekend om haar creatieve, trendy cadeauboeken en haar servicegerichtheid naar de boekhandel. Verwacht wordt dat de overname tot flinke synergievoordelen zal leiden, omdat beide bedrijven zullen profiteren van de wederzijds aanwezige kennis.

Toekomst

Kluitman-directeur Piero Stanco, die na de overname voorlopig aanblijft als adviseur, heeft alle vertrouwen in de nieuwe eigenaar van Kluitman. ‘In BBNC vond ik een partner die de toekomst van Kluitman kan waarborgen en op basis van haar geschiedenis deze mooie uitgeverij verder kan uitbouwen.’