FD Mediagroep neemt databedrijf Sizo over

FD Mediagroep neemt databedrijf Sizo over

FD Mediagroep bouwt haar strategische positie op het gebied van bedrijfsdata verder uit. Na de acquisities van Company.info in 2012 en Webservices in 2015, voegt FD Mediagroep nu Sizo toe aan haar portfolio. Door de producten en diensten van deze partijen te bundelen, creëert FD Mediagroep een rijke B2B database van Nederland.


Sizo, opgericht in 2001, is een bedrijf dat zijn klanten met behulp van data-analyse en voorspelmodellen helpt om gericht potentiële klanten te benaderen. Het bedrijf maakt daarbij gebruik van een zelf ontwikkelde dataset met unieke kenmerken van bedrijven in Nederland. De verzamelde gegevens worden deels betrokken van openbare bronnen en deels ingekocht. Binnen FD Mediagroep gaat Sizo onderdeel uitmaken van Company.info. Met het samengaan van deze twee databedrijven ontstaat een krachtige combinatie van vernieuwende datatechnologie en een klantgerichte marketingaanpak.

Eugenie van Wiechen, Algemeen Directeur FD Mediagroep: "De acquisitie van Sizo past naadloos in onze strategie om te transformeren naar een digitaal nieuws- en informatiebedrijf voor de zakelijke markt. Onder onze doelgroepen leeft een grote vraag naar intelligente datatoepassingen voor marktbewerking. Door de overname van Sizo kunnen we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst zijn. Ik ben dan ook ontzettend blij dat het Sizo-team ons komt versterken."

Simon Zomerdijk, oprichter en Algemeen Directeur van Sizo, ziet veel synergie en kansen in de overname. "Onze diensten vullen elkaar goed aan. In de nieuwe combinatie kunnen we nog sneller innoveren en nog meer toegevoegde waarde bieden aan onze klanten. Ik verheug mij op de komende samenwerking en kijk er naar uit om die mede vorm te geven", aldus Simon Zomerdijk.
Company.info Directeur Matthijs Tetteroo: "B2B marketing intelligence is een van de gebieden waarin Company.info hard wil groeien en Sizo heeft hier een marktleidende positie. Met de acquisitie van Sizo kunnen we de zakelijke professional nog beter bedienen met complete en betrouwbare inzichten uit data."