Penguin Random House experimenteert met Augmented Reality

Penguin Random House experimenteert met Augmented Reality

Penguin Random House gaat, voor het engelse taalgebied, in zee met het Israelische bedrijf Inception om augmented reality toe te voegen aan een aantal titels. De eerste zes boeken waar de technologie aan toegevoegd is, zijn boeken van Beatrix Potter.


Inception heeft daarvoor een speciale app ontwikkeld, Bookful. Met de app en de camera van een iPad of iPhone kan de gebruiker 3D animaties bekijken waarbij de figuren tot leven lijken te komen. Het effect is tevergelijken met Pokemon GO. Behalve de zes titels uit de Beatrix Potter reeks zijn onder meer ook een Kinder Encyclopedie en een boek over dinosauriërs in de app opgenomen.

De app is gratis maar gebruikers kunnen in de app de boeken kopen. Bijzonder is dus dat het fysieke boek niet gekocht hoeft te worden, maar dat het boek via de app in de bijzondere vorm te kopen is. De lezer kan zelf de tekst lezen of de tekst laten voorlezen. Het gedeelte 'read' in de app is dus een digitale versie van het boek met illustraties die met AR tot leven komen. De 'play-mode' geeft lezers de mogelijkheid om te interacteren met de figuren uit het boek, waarbij ook een soort beloning systeem mogelijk is, dat vooruit lijkt te lopen op een soort loyalty-programma in de nabije toekomst.

In de video hieronder wordt het concept uitgelegd