Vormgevingssoftware Adobe Creative Cloud krijgt update

Vormgevingssoftware Adobe Creative Cloud krijgt update
Adobe brengt belangrijke updates aan in de online werkomgeving Creative Cloud. Die omvat applicaties zoals InDesign, Photoshop, Lightroom, Illustrator, Premiere Pro en Adobe XD. Er worden nieuwe functies voor het maken van dynamische online content toegevoegd en samenwerking tussen de verschillende programma’s (en de specialisten die ermee werken) wordt versoepeld.
 
Adobe introduceert bovendien Adobe Premiere Rush CC, de eerste all-in-one, gebruiksvriendelijke videobewerkingsapp voor social media creators, waarmee het maken en delen van video's op platformen als YouTube en Instagram wordt vereenvoudigd.
 
Adobe introduceert ook updates voor zijn desktopapplicaties, waaronder een nieuwe Content-Aware Fill-functie in Photoshop CC; prestatie- en workflowverbeteringen in Lightroom CC en Lightroom Classic; de mogelijkheid om te ontwerpen met fotorealistische, vrije-vorm-gradiënten in Illustrator CC; een krachtige Content-Aware Fit in InDesign CC; de mogelijkheid om direct unieke, gestileerde poppen te creëren en te animeren met behulp van een webcam en referentie-illustraties met het nieuwe Characterizer van Character Animator; een nieuwe rendering-engine voor verbeterde renderpreview-prestaties in Dimension CC; en nieuwe Sensei-zoekfuncties en exclusieve content in Adobe Stock, inclusief een nieuwe bibliotheek met clips van GoPro. Daarnaast kondigt Adobe aan dat er meer aandacht wordt besteed aan de behoeften van de video-animatie-industrie met nieuwe workflows en integraties tussen apps, zoals van Animate naar After Effects, van Animate naar Character Animator en van Adobe XD naar After Effects.
 
In Adobe XD, de oplossing voor het ontwerpen van websites en mobiele apps wordt de onlangs verworven Sayspring-technologie toegevoegd die ontwerpers helpt prototypes te maken van ervaringen en apps voor spraakgestuurde apparaten zoals Amazon Echo. Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer voice triggers en het afspelen van spraak
 
Aanvullende workflow verbeteringen zijn onder andere een contextgevoelig deelvenster Eigenschappen in InDesign CC om opties weer te geven op basis van het geselecteerde object, uitgebreide undo- en auto-resizing-functionaliteit in Photoshop CC, een aanpasbare werkbalk in Illustrator CC en een moderne gebruikersinterface in Bridge CC met ondersteuning voor bulk-uploads van bibliotheken. Creative Cloud-leden krijgen daarnaast de gloednieuwe app Adobe Acrobat DC die een volledig nieuwe manier biedt om werk te delen en te laten reviewen en goedkeuren zonder e-mailbijlagen te versturen of versiecontrole te beheren.