Lannoo Uitgeverij begint nieuwe businessunit in Nederland: LannooCampus

Lannoo Uitgeverij begint nieuwe businessunit in Nederland: LannooCampus


LannooCampus heeft de ambitie om goed en toegankelijk geschreven, heldere en betrouwbare informatie te ontwikkelen voor de professional en voor de geïnteresseerde leek. Het is tevens de bedoeling om leermethodes voor het hoger en universitair onderwijs te publiceren. LannooCampus is gevestigd in Houten.

Lieven Sercu, algemeen directeur van Lannoo Uitgeverij: "Aanleiding voor de opzet van deze nieuwe afdeling en dit nieuwe fonds is het succes van de uitgeverij voor studie en beroep, LannooCampus in Leuven. Deze uitgeverij werd acht jaar geleden opgericht en kende de laatste jaren, onder leiding van Hilde Vanmechelen, een groot succes. Lannoo Uitgeverij, waaronder LannooCampus valt, is reeds breed vertegenwoordigd in non-fictie in België en Nederland. Een uitgeeffonds voor studie en beroep in Nederland vult de overige activiteiten mooi aan. Dit nieuwe initiatief kadert in onze plannen om ons als uitgeverij te blijven vernieuwen en te blijven groeien. Op die manier zijn wij ook gestart met een afdeling Lannoo Events waarmee we rond onze boeken extra aandacht willen creëren. Wij blijven overtuigd van de grote kansen voor het boek, maar beseffen dat dit heel wat creativiteit en innovaties zal vragen. Wij zijn blij dat twee ervaren uitgeefprofessionals als Nicole van Hoorn en Marieke Soons dit project zullen sturen."

Eerste boeken vanaf september
In september 2011 verschijnt het eerste boek van het Nederlandse fonds van LannooCampus, Angst bij kinderen, van Prof. dr. Frits Boer. In het najaar volgen dan nog zes andere nieuwe boeken van Nederlandse auteurs.