Time Magazine komt in handen van millionair

Time Magazine komt in handen van millionair
Time Magazine, een toch wel vooraanstaande titel, komt in handen van een IT-millionair: Marc Benioff van Salesforce wordt samen met zijn vrouw eigenaar. Koopsom: 190 miljoen dollar.

Benioff is niet de eerste millionair die een media titel koopt. Jeff Bezos van Amazon kocht The Washington Post en de weduwe van Steve Jobs kochct bijvoorbeeld The Atlantic Magazine. Time Magazine komt nu dus in handen van Benioff. De titel, die welllicht tot de bekendste ter wereld behoort, heeft het moeilijk en kan een flinke injectie dus wel gebruiken. Time Magazine stond al een tijdje in de etalage, maar omdat de titel het steeds moeilijker kreeg waren kopers niet makkelijk te vinden. 

Benioff heeft aangegeven er niet ingestapt te zijn voor winst en een snelle return on investment. Hij wil juist de titel helpen om de digitale transitie te maken maar zal zich verder verre houden van enige inmenging in de redactionele besluiten. 

De vorige eigenaar, Meredith Corporation, was slechts een klein jaar eigenaar van Time. Het kocht de titel vorig jaar november onder meer met de financiele hulp van de Koch-broers, die vooral bekend staan om het inzetten van hun vermogen om hun conservatieve opvattingen te realiseren.