School 7 uitgeroepen tot Public Library of the Year 2018

School 7 uitgeroepen tot Public Library of the Year 2018
School 7, de openbare bibliotheek in Den Helder, is in Kuala Lumpur tijdens het congres van The International Federation of Library Associations (IFLA) uitgeroepen tot 'Public Library of the Year 2018'. Dit is een internationale prijs waarmee nieuwe en vernieuwende bibliotheken worden bekroond.

In totaal hadden 35 bibliotheken uit 19 landen van over de hele wereld zich aangemeld, waarvan er vijf waren genomineerd. De jury heeft de kandidaten beoordeeld op zes verschillende punten, waaronder de mate waarin de bibliotheek rekening houdt met nieuwe digitale ontwikkelingen, lokale verankering, duurzaamheid en de wensen en behoeften van de gebruikers.

Dit waren de vijf genomineerde bibliotheken:
  • Austin Central Library
  • Villa-Lobos Park Library
  • KopGroep Bibliotheken (School 7)
  • Deichman Biblio Toyen
  • Tampines Regional Library
Juryrapport
Van deze genomineerden is School 7 dus als beste uit de bus gekomen. Op de website van de Kopgroep Bibliotheken (waar School 7 deel van uitmaakt) staat het volgende:
"De jury is onder de indruk van de manier waarop de Helderse bibliotheek samenwerkt met lokale partners en zich richt op sociale duurzaamheid. School 7 biedt diensten aan om de kansen voor iedereen te vergroten, dit wordt weerspiegeld in de architectuur en de inrichting van de bibliotheek. Daarnaast wordt de fantastische locatie geroemd, de architectuur van het gebouw en de manier waarop de oude school en de nieuwe bibliotheek samen een harmonieus geheel vormen."