Deviant wint Comenius EduMedia Award

Deviant wint Comenius EduMedia Award
We berichtten al eerder over de awards voor ThiemeMeulenhoff en Blink, maar ook Uitgeverij Deviant is met haar vernieuwende digitale leeromgeving Studiereader winnaar van een Comenius Edumedia Zegel 2018.  De Nederlandse uitgeverijen scoren dus goed.

Studiereader is een vernieuwende leeromgeving waarin onze boeken in digitale en interactieve vorm worden ontsloten. In Studiereader combineert Uitgeverij Deviant het beste uit haar boeken met de mogelijkheden van online onderwijs. Theorie, opdrachten, video’s en games komen hierin samen met effectieve didactiek werkvormen, zoals procesgericht leren en de inzet van peerfeedback.

Jos Brouwer, adjunct-directeur Uitgeverij Deviant: "Met Studiereader willen we effectief digitaal onderwijs mogelijk maken, zonder dat de kwaliteit van het onderwijs lijdt onder de digitalisering.  Studiereader is daarom ontwikkeld in samenwerking met docenten en studenten, waarbij we zochten naar een optimale balans tussen online en offline leren. Wij gaan voor doordachte digitalisering en kijken wat in de klas echt werkt. Het aantoonbaar leereffect staat voorop."
Na een succesvol pilotjaar starten aankomend schooljaar (2018-2019) verschillende roc’s met Studiereader en gaan studenten aan de slag met de methodes Starttaal en Startrekenen.

Uitgeverij Deviant viel al vier keer eerder in de prijzen met haar educatieve producten 3D VIP Room (2017), Wartime Stories (2015), On the Ground Reporter (2014) en Studiemeter (2012).