Uitgeverij Blink wint internationale awards

Uitgeverij Blink wint internationale awards


Saga, interactieve en digitale methode geschiedenis voor het voortgezet onderwijs, werd bekroond met een Medaille. Wired, methode Engels voor het voortgezet onderwijs, won een Comenius EduMedia Zegel. Ook Blink Wereld, methode wereldoriëntatie voor het primair onderwijs, ontving een zegel uit handen van de organisatie.
 
Het juryrapport: "Jongeren leven in het hier en nu. Ze leven in de echte en virtuele wereld met sociale media als middel. Tijdlijnen en verhalen associëren ze in de eerste plaats met Facebook, Instagram en Snapchat en niet met ontwikkelingen in het verleden. Tegelijkertijd leven ze in een turbulente tijd met problemen en conflicten die moeilijk te begrijpen zijn zonder de historische wortels of context te kennen en begrijpen. Saga biedt nieuwe vormen van communicatie met jongeren gebaseerd op conventionele en nieuwe mogelijkheden, met offline en online leren. Met teksten en diepgaand interactief onderzoek naar het verleden. Het is deze nieuwe visie en aanpak van het geschiedenisonderwijs van Saga die de jury beloont met een medaille."
 
Wederom een gerenommeerde Europese onderscheiding voor Blink
De Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) en is een zeer prestigieuze Europese prijs voor educatieve technologie. De onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie. In 2013 voor Groove.me, de primair onderwijsmethode Engels. In 2015 voor de voortgezet onderwijsmethode Nederlands, Plot26. En in 2016 voor het projectthema Smart Life van Blink Wereld over programmeren en computational thinking. Begin 2018 ontving Blink Wereld ook al een IPON Award.