Dina Boonstra verlaat NDC Mediagroep

Dina Boonstra verlaat NDC Mediagroep
Op 1 augustus vertrekt Dina Boonstra als algemeen directeur van NDC Mediagroep, een functie die zij sinds 2014 vervulde.
 
Boonstra trad op een precair moment aan als directeur van het concern dat het Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, zeven nieuwsbladen en 44 huis-aan-huisbladen uitgeeft. De resultaten waren slecht, dus Boonstra moest zwaar reorganiseren en kosten besparen. Dat heeft effect gehad: de schulden zijn sterk verminderd en de omzet groeit. NDC heeft zelfs een aantal overnames kunnen doen: Boom Uitgevers Nieuwsmedia, Trendship, de communicatiegroep CMCG en het video-productiebedrijf Pro-Time.
 
Volgens Boonstra gaat de NDC een nieuwe fase in en hoort daar nieuw leiderschap bij. Ze is trots op wat de afgelopen tijd is bereikt: "NDC mediagroep heeft de afgelopen jaren haar leidende positie in de noordelijke samenleving herwonnen. De medewerkers werken vol zelfvertrouwen aan de uitvoering van de cross-mediale strategie. Ik ben er trots op aan dat proces leiding te hebben gegeven."
 
Het is nog niet bekend wie haar gaat opvolgen.