Hachette bewerkt kinderboek voor Amazon's Echo

Hachette bewerkt kinderboek voor Amazon's Echo
Hachette Book Group heeft een overeenkomst gesloten met Amazon om content te gaan maken voor de Alexa en de Echo Dot Kids Edition: de spraakassistenten van Amazon.

De Amazon Echo is een spraakassistent die reageert op gesproken commando's. Hachette gaat nu het kinderboek Classroom 13 Skill voor dit device bewerken. Het wordt een verhaal waarin kinderen dus zelf hun avontuur kunnen gaan bepalen. Dit zou tot een hele nieuwe vorm van verhalen vertellen moeten leiden waarin kinderen meer 'ondergedompeld' worden in de ervaring.

"We zijn op dit moment naar een groot aantal innovatieve kanalen aan het kijken als het gaat om onze content en spraakgestuurde versies is daar één van", stelt Sophie Cotrell van Hachette Book Group.  Hoewel deze nieuwe versie van het boek een door de stem geactiveerde versie is, wil Hachette het geen audioboek noemen. De uitgever blijft ook nog terughoudend in het prijsgeven wat de afspraken met Amazon precies inhouden en in hoeverre de contracten met auteurs moeten worden aangepast voor dit soort versies van boeken. Wel wil de uitgever benadrukken dat er geen data van kinderen verzameld worden.