Nieuw literair platform Karakters gelanceerd

Nieuw literair platform Karakters gelanceerd
Vandaag wordt het nieuwe literaire platform Karakters officieel gelanceerd. Het online platform is bestemd voor iedere lezer, luisteraar, kijker en liefhebber van literatuur.  Karakters wil de literatuur van haar stoffige imago ontdoen en het boek op een andere manier benaderen dan wat nu gebruikelijk is. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met jonge kunstenaars uit verschillende disciplines.

Karakters is een initiatief van een aantal jonge boekenvakkers die werkzaam zijn bij verschillende uitgeverijen en andere literaire organisaties. Met het platform willen de initiatiefnemers de online zichtbaarheid van het boek vergroten en (nieuwe) lezers op een andere manier in aanraking laten komen met boeken. Het draait daarom niet om kritiek, maar om duiding.

Literatuur is meer dan tekst

Op Karakters zijn dus geen recensies te vinden, maar beeldverhalen, achtergrondartikelen, interviews met auteurs, muzikanten, filmmakers en al het andere wat enthousiasmeert om boeken te lezen. Er ligt daarbij nadruk op het verband tussen literatuur en verwante culturele sectoren. In samenwerking met muziekplatform The Daily Indie zal Karakters bijvoorbeeld het boek gaan benaderen vanuit de muziek.

Podium voor jonge schrijvers, illustratoren en fotografen

Het platform biedt ook een podium voor jonge schrijvers, illustratoren en fotografen. Voor Karakters is de vorm minstens even belangrijk als de inhoud. Daarom werkt Karakters samen met veel getalenteerde fotografen en illustratoren die alle artikelen voorzien van foto’s of illustraties.
Karakters is een onafhankelijke stichting die gesteund wordt door onder andere uitgeverij Atlas Contact en het cultuurpodium SPUI25. Het digitale platform is ontwikkeld door Faker Agency en is vanaf 24 mei te bezoeken via www.karakters.nu.