Vlaams platform voor boeken lezen gaat live

Vlaams platform voor boeken lezen gaat live
Het aangekondigde Vlaamse leesplatform langzullenwelezen.be is nu officieel in de lucht. Met dit platform wil de VRT iedereen aansporen om mee,  of weer, te gaan lezen.

Tien bekende VRT-leesambassadeurs trekken de boekenkar. Ze zijn op de website, in allerlei VRT-programma's en op hun blogs en vlogs te volgen.
De ambassadeurs zijn Kamal Kharmach (Eén), Sofie Lemaire (Canvas), Leonard Muylle (Ketnet), Friedl’ Lesage (Radio 1), Cathérine Vandoorne (Radio 2), Sieglinde Michiel (Klara), Tom De Cock (MNM), Stijn Van de Voorde (Studio Brussel), Annelies Van Herck (VRT NWS) en Michel Wuyts (Sporza).

De bezoekers van het platform kunnen zich laten inspireren door de boekenkast van andere lezers, er zelf ook een openen en hun mening delen en scores geven. 
En daar blijft het niet bij. Jaarlijks zullen aan de vooravond van de Boekenbeurs de LangZullenWeLezen-trofeeën uitgereikt worden: tien Nederlandstalige boeken die het voorbije jaar uitkwamen. Tien categorieën passeren daarbij de revue.

Een jury van boekenexperts stelt de longlist samen, de LangZullenWeLezen-community zelf bepaalt daarna welke boeken de trofeeën in de wacht slepen. 
LangZullenWeLezen is een initiatief van de VRT in samenwerking met Humo, Metro, boek.be en Fintro