De Mol aast op VI

De Mol aast op VI
Als we het AD mogen geloven staat het magazine Voetbal International in de belangstelling van Talpa, het bedrijf van John de Mol. De Mol zou onlangs bij uitgeverij WPG geïnformeerd hebben naar de mogelijkheden.

De interesse is niet nieuw. Vorige zomer werd John de Mol ook al genoemd bij mogelijke overname-kandidaten. VI wordt al langer met een verkoop in verband gebracht, aangezien het merk niet meer zou passen in het portfolio van de uitgeverij. 

John de Mol wist onlangs het Voetbal Inside-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp al aan zich te binden. De drie verkassen voor vier jaar naar Talpa om vanaf het nieuwe seizoen hun programma voort te zetten bij Veronica. Met de transfer verandert sowieso de naam van het programma en in het geval van een overname zou het weer Voetbal International kunnen heten, zoals het voorheen ook al werd genoemd.

De Mol lijkt dus vooral interesse te hebben in het merk Voetbal International en in het het multimediale platform. Het blad heeft al een aantal re-organisaties doorstaan en de winstgevendheid is al langer een issue. Sinds 2017 lijkt er weer een stijgende lijn te zijn bij het blad. Mocht De Mol zijn zin krijgen, dan wordt het blad dus ook weer via een omweg herenigd met voormalig hoofdredacteur Johan Derksen. Dat zou weer gevolgen kunnen hebben, aangezien niet alle medewerkers bij VI zullen terugkijken op een zeer prettige samenwerking met Derksen.

De Mol ontkent de geruchten en geeft aan dat er nog niets concreets speelt.

Lees het artikel bij AD