Game om kinderen in aanraking te brengen met Poezie

Game om kinderen in aanraking te brengen met Poezie
Na het succes van de literaire game ‘Puzzling Poetry’ is nu voor kinderen in het basisonderwijs ‘Puzzling Poetry Woordenschatkist’ gelanceerd. Studio Louter en Lucas Hirsch ontwikkelden de app in samenwerking met het Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Ted van Lieshout, de Schrijverscentrale en vakmensen uit het onderwijs leverden een creatieve bijdrage aan de kwaliteit van het ontwerp.

Puzzling Poetry Woordenschatkist is een verslavend schuifspel waarin de wereld ontdaan is van alle kleur. Het is aan de spelers om kleur terug te brengen door de leukste gedichten van onder andere Annie M.G. Schmidt, Ted van Lieshout en Bart Moeyaert terug in elkaar te puzzelen. Ook ontdekken kinderen hun dichterstalent door zelf gedichten te maken. Spelenderwijs stimuleert het spel de woordenschatkist, creativiteit en het begrijpend lezen van kinderen.

Van de app is ook een Duitse versie verschenen die gepresenteerd werd op de Leipziger Buchmesse, de grootste boekenbeurs van het land. Op de website van de boekenbeurs werd geschreven: ‘Puzzle-Poesie, Literatur auf Rezept und Illustrationen to go: Innovatives aus den Niederlanden.’