De boekhandelaar die overstapt naar uitgeverij

De boekhandelaar die overstapt naar uitgeverij
Hubert van Belois, boekverkoper in Rotterdam bij Maximus Hillegersberg, maakt na 30 jaar boekverkopen de opmerkelijke overstap naar de uitgeverij. Hij gaat aan de slag bij Business Contact, onderdeel van Atlas Contact.

Op Facebook schrijft Van Belois: Ik heb besloten een nieuwe stap in mijn carrière te zetten. Na 30 jaar in en voor boekhandels gewerkt te hebben, maak ik de overstap naar de uitgeverij. Op deze manier wil ik een nieuw netwerk aanboren met hopelijk voldoende mogelijkheden om de komende 15 jaar (of langer) zinnig en bevredigend werk te hebben. 
Natuurlijk weet ik heel goed wat ik ga missen. Sinds mijn overname van Boekhandel Molenaar in 2007 is er heel veel gebeurd. Velen van u hebben de goede en slechte tijden van behoorlijk dichtbij meegemaakt. Steun in moeilijke tijden kwam vaak uit onverwachte hoeken en heeft ook vrienden voor het leven opgeleverd. Deze steun van zovelen betekent dat dit geen werkplek is waar ik makkelijk afscheid van neem. 
Tegelijkertijd heb ik natuurlijk zin in deze nieuwe baan. Ik neem alles wat ik in Hillegersberg geleerd heb mee en zal vele momenten voor altijd blijven koesteren.Ongetwijfeld zal ik de komende weken nog genoeg tijd hebben mooie gesprekken te voeren. Mijn laatste werkdag is vrijdag 11 mei.


Over zijn opmerkelijke stap gaat inct hem binnenkort interviewen. In het gesprek zal Van Belois terugkijken op zijn tijd als boekverkoper. op de stand van zaken in de boekhandel en vanzelfsprekend zijn opmerkelijk stap nader toelichten en vooruitkijken naar zijn nieuwe werkomgeving