Eerste Nederlandse roman voor iPad

Eerste Nederlandse roman voor iPad
Tussen 26 september en 6 oktober is het enhanced e-book gratis te downloaden via de iTunes Store. Vanaf 6 oktober zal het verkrijgbaar zijn voor € 12,99 en nog slechts op gezette tijden kosteloos verkrijgbaar zijn voor nieuwsbriefleden via de website van Ivo Victoria.

"Je moet inspelen op de wensen en mogelijkheden van een veranderende lezersmarkt, daarom verschijnt Gelukkig zijn we machteloos in drie vormen. Als boek, e-book en dus ook als enhanced e-book. In deze tijd van digitalisering willen we meegaan in de ontwikkelingen en zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoen," stelt Marc Zwartjes, commercieel directeur bij Ambo|Anthos, de uitgeverij van Ivo Victoria. "Samen met Ivo proberen we met deze iPad-uitgave het boek van de toekomst vorm te geven en de mogelijkheden die digitaal uitgeven biedt te ontdekken."
Dat het enhanced e-book eerder verschijnt dan het papieren boek, en zelfs tijdelijk gratis beschikbaar is, is een weloverwogen keuze. "Door het enhanced e-book gratis beschikbaar te stellen kunnen potentiële lezers kennismaken met mijn roman. In die zin zetten we de iPad-uitgave ook in als een marketingtool," zegt Ivo Victoria. "Mijn vorige roman heb ik via mijn website ook enige tijd gratis aangeboden. Dat heeft alleen maar een positief effect gehad op de verkoop van het papieren boek."

Gelukkig zijn we machteloos is de tweede roman van Ivo Victoria. In 2009 verscheen zijn debuut Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt). Dit boek werd lovend ontvangen en er werden meer dan 10.000 exemplaren van verkocht.