Newschain van pilot naar praktijktest

Newschain van pilot naar praktijktest
De gezamenlijke online redactie van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad gaat de komende vier weken met het blokkensysteem van Newschain werken. De belangrijkste vragen zijn wat het systeem oplevert aan bezoekersaantallen, interacties of terugkeer van bezoekers.
 
Oprichters Pepijn Nagtzaam en Jolien van de Griendt willen met de pilot aantonen dat Newschain werkt op drie punten: het is voor lezers een fijne manier van nieuws consumeren, het werkt makkelijk en prettig voor journalisten en redacties krijgen beter inzicht in hun lezers en de informatie waarnaar lezers op zoek zijn.
 
Newschain ontwikkelde een systeem waarin journalisten informatie in blokken kunnen opslaan. De blokken, met bijvoorbeeld achtergrondinformatie, kunnen in online artikelen worden geplaatst en hetgebruikt, waardoor lezers extra informatie en context krijgen, en journalisten niet steeds dezelfde achtergrondinfo hoeven toe te voegen. Op inct.nl gebruiken we nog steeds links om naar achtergrondinformatie te verwijzen: meer over Newschain vindt u in dit artikel.