WPG-uitgeverijen digitaliseren groot deel van hun literaire backlist

WPG-uitgeverijen digitaliseren groot deel van hun literaire backlist


In 2010 hebben de DBNL (Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren) en WPG Uitgevers afspraken gemaakt over het digitaliseren van een groot aantal literaire titels, waarvan de meeste al langere tijd niet meer leverbaar waren. Het heeft ruim een jaar geduurd om alle titels gereed te maken voor digitale publicatie. De oeuvres van een groot aantal Nederlandstalige auteurs zijn inmiddels, of zullen voor het eind van 2011, leverbaar zijn als digitaal boek.

Op de website van de DBNL zullen de titels doorzoekbaar zijn en kunnen bijvoorbeeld fragmenten worden gelezen. Alle titels worden via zoveel mogelijk webwinkels (die van de WPG-uitgeverijen zelf, maar ook die van bijvoorbeeld BOL, AKO, Bruna, Libris en Selexyz) te koop aangeboden.

De samenwerking met de DBNL ondersteunt de strategie van de WPG-uitgeverijen om op zo kort mogelijke termijn zoveel mogelijk boeken als digitaal boek te kunnen aanbieden. Per 1 januari 2012 zullen van de WPG-uitgeverijen ruim 5000 boeken digitaal beschikbaar zijn.