Amazon begint LHTB fonds

Amazon begint LHTB fonds
Amazon Publishing, de uitgeeftak van Amazon, start een nieuwe imprint: Topple Books. Dit fonds richt zich specifiek op de LHTB (in het engels LGTBQ) groep

De nieuwe imprint komt onder de leiding van filmmaker, auteur en LHTB-activiste Jill Soloway. Het fonds zal zich richten op vrouwelijke auteurs van minderheden en schrijvers die vallen binnen de LHTB groep. De eerste boeken worden in 2019 verwacht.
Volgens Soloway, die onder meer voor Amazon de bekroonde series I Love Dick en Transparent maakte, moet de nieuwe imprint vooral de discussie en sociale veranderingen rondom sexualiteit en gender aanwakkeren. Soloway wil met het imprint zorgen dat juist de stemmen van mensen die nu niet gehoord worden luider kunnen klinken.

Topple Books valt binnen het literaire imprint Little A van Amazon Publishing. Mikyla Bruder, uitgever bij Amazon Publishing zegt dat Amazon Publishing en Little A boeken willen uitgeven van een breed scala van auteurs om te inspireren, te verbinden en ook om te vermaken.

Het is een opmerkelijk stap  van Amazon, juist in tijden dat in USA de diversiteit onder druk lijkt te staan en minderheden enigszins in de hoek gedreven lijken.