Sweek en De Crime Compagnie zoeken thriller-talent

Sweek en De Crime Compagnie zoeken thriller-talent
Het online lees- en schrijfplatform Sweek blijft aan de weg timmeren door met traditionele uitgevers schrijfwedstrijden te organiseren. Onlangs lanceerde men nog de wedstrijd rond het beste verhaal van Rotterdam (#Rotterdamschrijft), nu begeeft Sweek zich op het pad van de thrillers met De Crime Compagnie.

Samen organiseren zij de  Crime Compagnie Contest en gaan op zoek naar nieuw schrijftalent in het thriller- en misdaadgenre. De winnaar van de wedstrijd krijgt een uitgeefcontract bij de Crime Compagnie. 
 
Het publiek is erg belangrijk bij de wedstrijd. Lezers kunnen op verhalen reageren, ze delen op sociale media en de verhalen volgen en liken. Zo bepalen ze 4 van de 8 finalisten. De jury bepaalt de rest van de shortlist en de uiteindelijke winnaar. Ambitieuze schrijvers kunnen op deze manier een fanbase opbouwen voordat het boek wordt uitgegeven. 
 
Sweek werkt momenteel ook samen met uitgeverij Moon, Penguin Random House, Piper Verlag en Arena Verlag om talent te ontdekken via een mobile en social schrijfwedstrijd. De winnaar van de wedstrijd met Ravensburger wordt binnenkort (maart 2018) gepubliceerd.