De hipste uitgever van Nederland

De hipste uitgever van Nederland


Van Gelderen heeft een eigenzinnige aanpak en een eigenzinnige visie op het boekenvak. "De vernieuwing komt van kleinere uitgevers om de doodeenvoudige reden dat gevestigde uitgeverijen gericht zijn op de status quo". Voor Van Gelderen is marketing cruciaal. Hij verbaast zich er dan ook over dat er uitgeverijen zijn die zich erop voor laten staan niet aan marketing te doen.
"Nu doe ik de dingen die ik vroeger al wilde. Voor de Young Achievers organiseren we party’s, we investeren in films als Rabat en we werken samen met het platenlabel Top Notch. Ik leer van alles wat niet met het boekenvak te maken heeft. Ik probeer literatuur, muziek, films en kunst zoveel mogelijk met elkaar te verbinden."

De laatste tijd krijgt Van Gelderen opvallend veel lof toegezwaaid, maar er was een tijd dat hij niet onomstreden was. Het laat hem tamelijk koud. Dat men hem identificeert met kortstondige hypes snapt hij wel, maar het is zeker niet terecht. Al zijn successchrijvers hebben inmiddels een flink oeuvre en Van Gelderen kan ons melden dat er dit najaar weer een nieuwe auteur aan zal worden toegevoegd: "Oerknal van Omar Dahmani, dat is pas een boek!" We zijn gewaarschuwd.

Oscar van Gelderen spreekt op 16 november op InCTspiratie 2011, het najaarscongres van InCT. Benieuwd naar wat hij allemaal te vertellen heeft? Meld u dan nu aan voor dit bijzondere congres. Alle informatie over dit congres en aanmelden vindt u op www.inctspiratie.nl