Keesing neemt puzzelgigant Sanders over

Keesing neemt puzzelgigant Sanders over
Keesing Media Group  en Sanders PuzzelMedia Groep hebben een overeenkomst bereikt  waardoor Keesing per direct eigenaar is geworden van Sanders.

Het is de tweede acquisitie van de puzzeluitgever na de volledige overname van Eye to Eye Puzzles in september 2017. De acquisitie past binnen de buy and build strategie en levert een uitbreiding van Keesing’s portfolio op.

Sanders is de een na grootste uitgever van puzzelmagazines in Nederland en in België. Het portfolio van Sanders bevat merken als Sanders Puzzelboeken, Puzzelhobby, De Denker en De Puzzelaar, maar ook private label puzzelmagazines die met name via supermarkten en boekhandels hun weg naar Nederlandse en Belgische puzzelaars vinden. Keesing breidt met deze acquisitie z’n productportfolio en merken sterk uit op de Nederlandse en Belgische markt. Het hoofdkantoor van Sanders in Vaassen waar ongeveer veertig mensen werken, blijft voorlopig gewoon operationeel en de naam Sanders blijft in de markt.

Martin Sanders, directeur Sanders PuzzelMedia Groep: "De verkoop van het familiebedrijf valt mij vanzelfsprekend zwaar. Tegelijkertijd moet ik realistisch zijn en om in de stevig concurrerende puzzelmarkt te kunnen overleven, is schaalgrootte essentieel. Verder gaan onder de vleugels van Keesing is voor Sanders in mijn ogen de beste optie om het voortbestaan van onze mooie merken te waarborgen. Ik ben ervan overtuigd dat Keesing onze naam hoog zal houden."

Philip Alberdingk Thijm, CEO van Keesing Media Group: "Sanders is een begrip in puzzelend Nederland en België en Keesing zal dat met trots en respect behandelen en voortzetten. Deze acquisitie is een prachtig voorbeeld van de manier waarop Keesing z’n positie verder kan versterken sinds we in september 2017 meer zelfstandigheid en financiële slagkracht kregen."