Hexspoor stopt als zelfstandige binderij

Hexspoor stopt als zelfstandige binderij
Binderij Hexspoor staakt per 30 januari haar activiteiten als zelfstandige boekbinderij. De verslechterde marktomstandigheden voor grafische producten en de snelle opmars van digitale media zijn de oorzaak van de sluiting.

Zusterbedrijf Hexspoor E-Fulfilment B.V. dat full service webshop-logistiek biedt aan commerciële en non-profit organisaties in Nederland en daarbuiten zet haar werkzaamheden wel voort.

In overleg met de curator wordt voor de binderij een overname door een complementaire partij onderzocht om werkgelegenheid en de unieke bindmethoden zoveel mogelijk te behouden. Tevens probeert de bedrijfsleiding een gedeelte van het personeel bij Hexspoor E-Fulfilment B.V. onder te brengen. Deze Hexspoor-onderneming maakt een sterke groei door, en heeft onlangs nieuwbouw gepleegd om te voldoen aan de vraag naar logistieke ondersteuning van haar webshop-klanten. Daarnaast wordt een outplacementtraject aangeboden als een van de voorzieningen die het bedrijf heeft kunnen treffen voor het overgebleven personeel.

"Nadat de mogelijke overname van de binderij is afgerond zal de focus zich volledig richten op webshop-logistiek," duidt directeur-eigenaar Silvan Hexspoor op de kernactiviteiten van Hexspoor E-Fulfilment B.V.. Na twintig jaar wordt dit nu de hoofdactiviteit van de Boxtelse ondernemer. "Wij hebben onze boekbinderij-activiteiten de laatste jaren al sterk aangepast aan de negatieve marktontwikkelingen in de grafische industrie. In januari moesten we tot onze spijt definitief concluderen dat onze grafische activiteiten geen basis meer gaven voor een gezonde operationele bedrijfsvoering."