Nieuwe dienst voor doorplaatsen artikelen

Nieuwe dienst voor doorplaatsen artikelen
Profactys start in samenwerking met Reporters Online de MediaPersDienst. De MediaPersDienst biedt uitgevers en andere partijen de mogelijkheid journalistieke artikelen over te nemen. Klanten kunnen voor een vaste vergoeding artikelen herplaatsen. Freelance journalisten krijgen met de MediaPersDienst meer bereik en extra inkomsten uit hun eerder gepubliceerde werk.
 
De MediaPersDienst werkt als volgt. Profactys selecteert dagelijks een aanbod van journalistieke kwaliteitsartikelen die freelancers op Reporters Online publiceren. Uitgevers kunnen deze artikelen eenmalig en niet-exclusief publiceren in hun eigen krant, magazine, vakblad, nieuwsbrief of website, voor een vast bedrag per artikel.

In Nederland is MediaPersDienst de eerste die syndication van geschreven artikelen aanbiedt. Voor fotografie bestaan er al langer dergelijke diensten.

Elise Oosterhof van Profactys: “Uitgevers zijn de afgelopen jaren steeds vaker gaan werken met een kernredactie. Profactys wil het voor uitgevers en journalisten eenvoudiger maken relevante artikelen onderling uit te wisselen. Een voor uitgevers relatief eenvoudige manier om aan achtergrondverhalen te komen, dat is het idee van de MediaPersDienst. Achtergrondverhalen kunnen in verschillende kranten, magazines en vakbladen worden gepubliceerd, zonder dat de doelgroep het artikel al eerder heeft gelezen. Veel freelancers hebben zich aangesloten bij Reporters Online, als licentieorganisatie werkt Profactys inmiddels samen met ruim 550 uitgevers. Een uitzonderlijke combinatie.”
 
Jan-Jaap Heij, directeur van Reporters Online, is enthousiast over de nieuwe dienst. “Vanuit Reporters Online kijken we permanent naar samenwerkingen die voor onze journalisten toegevoegde waarde hebben. Samen met onze partner De Coöperatie ondersteunen we inmiddels honderden freelancers; daarmee beschikt Reporters Online over een groot aanbod van top-artikelen. In Profactys denken we een partij te hebben gevonden die met de MediaPersDienst zulke toegevoegde waarde aantoonbaar heeft.”